Termální bazény

Vyzkoušejte léčivé účinky našich sirných termálních pramenů
Termály Velké Losiny

Voda je život - její léčivé a relaxační účinky využívá lidstvo od nepaměti. První dochovaná zmínka o blahodárných účincích termální sirné vody je ze 16. století ve významném balneologickém díle své doby "Kníhy o vodách hojitedlných neb teplicech moravských" od zemského lékaře Jordána z Klausenburku.

Image

5 VNITŘNÍCH BAZÉNŮ

Velký aktivní bazén s divokou vodou, chrliči a jeskyní s vodopádem, relaxační bazén s masážními sedátky a lehátky, termální bazén s nejteplější vodou, panoramatický bazén s relaxační zónou, dětský bazén se skluzavkou, vodním ježkem a tryskami a vnitřní tobogán.

Image
Image

4 VENKOVNÍ BAZÉNY

Velký aktivní bazén s tobogánem, chrliči a vodním deštníkem, relaxační bazén s masážními sedátky a lehátky, dětský bazén se skluzavkou, vodními tryskami a hřibem a průplavový bazén do vnitřní části termálního parku. Venkovní bazény jsou v provozu v letní sezoně (konec května - září).

Image

SIRNÉ TERMÁLNÍ PRAMENY

Na území Velkých Losin vyvěrá 5 minerálních pramenů. Nejvýznamnější prameny: termální sirný pramen Žerotín a studený sirný pramenem Karel. Teplota termálních vod u vývěru se pohybuje kolem 36°C. Vnitřní i venkovní bazény jsou napájeny z přírodního termálního pramene Žerotín, který vyvěrá z hloubky více než 1000m.

 

SLOŽENÍ TERMÁLNÍCH PRAMENŮ

Sirné vody v TERMÁLNÍCH LÁZNÍCH Velké Losiny jsou nejkvalitnější v České republice. Teplé i studené prameny mají téměř shodné složení. Nejvýznamnějším léčivým prvkem je hydrogensulfid HS- v množství 4,507 mg/l.

Image
Image

ÚČINKY TERMÁLNÍ VODY

Vodoléčba - pozitivní účinky při léčbě pohybových, neurologických a kožních onemocnění v TERMÁLNÍCH LÁZNÍCH Velké Losiny.

Relaxace - koupelí v termální vodě uvolníte mysl, zapomenete na stres a shon.

Pohyb - termálními prameny jsou napájeny všechny bazény v termálním parku TERMÁLY LOSINY.

Pitný režim - pitná minerální voda je bohatá zejména na vápník, sodík, hořčík, draslík a železo.

  

UPOZORNĚNÍ

Stříbro v termální sirné vodě černá.