SAUNOVÝ SVĚT

Naučte se uvolnit tělo i mysl
Termály Velké Losiny

Objevte kouzlo a blahodárné účinky saunování, cestu k harmonii těla a mysli. Pravidelným odpočinkem v saunách zapomenete na stres a starosti všedních dní. Pro ty z Vás, kteří se saunováním teprve začínají, nebo i ty, kteří kouzlu saunování již podlehli, nabízíme odpočinek ve 4 typech saun. Posilněte své fyzické a psychické zdraví v Termálním parku v srdci Jeseníků.

Image

FINSKÁ SAUNA

Pravidelné saunování pozitivně ovlivňuje stav pokožky, působí proti celulitidě, trénuje náš srdeční a oběhový systém, napomáhá uvolnění svalstva po náročné aktivitě a vylučování toxických látek. Působí také jako velmi dobrá možnost regenerace a prevence. Finská sauna navíc podporuje hluboké dýchání díky vysokým teplotám, což může přispět ke zlepšení respiračních funkcí a celkové pohody. Pravidelné návštěvy sauny mohou také snižovat riziko výskytu nachlazení a jiných respiračních onemocnění. 

Image

TEPLOTA

92-95°C

VLHKOST VZDUCHU

10%

DOBA POBYTU

doporučujeme 15 min.

KAPACITA

14-16 osob

Image

PARNÍ SAUNA

Pára je vhodná pro ty, kteří preferují v sauně nižší teploty a vyšší vlhkost vzduchu. Pravidelné návštěvy parní sauny pomáhají při léčbě zánětů dýchacích cest a revmatických onemocnění. Pára dopomáhá k očistě těla a mysli. Vlhké prostředí parní sauny je také ideální pro hydrataci pokožky a otevření pórů, což umožňuje hlubší čištění. Tato metoda saunování může posílit imunitní systém, protože stimuluje produkci bílých krvinek, které bojují proti infekcím. Navíc, pobyt v parní sauně může zlepšit kvalitu spánku díky intenzivní relaxaci, kterou poskytuje.

TEPLOTA

45°C

VLHKOST VZDUCHU

téměř 100%

DOBA POBYTU

doporučujeme 15-20 min.

KAPACITA

10 osob

Image

AROMA SAUNA

Pára aromatické sauny je obohacena o silice eukalyptu, mentolu a jiných léčivých látek. Pobyt v sauně je vhodným doplňkem efektivní léčby dýchacích cest. Detoxikuje tělo i mysl, navozuje hlubokou relaxaci a zvyšuje koncentraci. Tato terapie rovněž podporuje krevní oběh a může pomoci snížit svalové napětí a bolesti. Aromatické esence posilují imunitní systém, čímž přispívají k celkovému zdraví organismu. Díky působení tepla a aromaterapie dochází k intenzivnějšímu vyplavování endorfinů, což zlepšuje náladu a pocit pohody.

Image

TEPLOTA

42°C

VLHKOST VZDUCHU

téměř 80%

DOBA POBYTU

20 min.

KAPACITA

6-8 osob

Image

SOLNÁ SAUNA

Pravidelné návštěvy solné sauny mají vynikající detoxikační účinek. Přispívají k léčbě dýchacích a kožních nemocí. Zvyšují obranyschopnost organismu. Pobyt v solné sauně chrání pokožku před stárnutím a ulevuje od následků kouření. Inhalace solné páry rovněž pomáhá vyčistit průdušky a podporuje léčbu astmatu a alergií. Mikročástice soli pronikají hluboko do pokožky, což napomáhá její regeneraci a zlepšuje její vzhled. Díky těmto vlastnostem je solná sauna ideálním řešením pro osoby hledajicí přirozené metody zlepšení zdraví a vitality.

TEPLOTA

40°C

VLHKOST VZDUCHU

mezi 60-70%

DOBA POBYTU

doporučujeme 20 min.

KAPACITA

8 osob

Image

TEPIDÁRIUM SVĚTLO

Krásné tvary vnitřních prostor, příjemné vybavení a pohodlná lehátka navodí uvolňujicí atmosféru, která Vám umožní zapomenout na stres a starosti. Teplota v tepidáriu je optimálně nastavená tak, aby podporovala přirozené procesy tělesného uvolnění bez nadměrného pocení. Světelná terapie, která je součástí prostředí, může pozitivně ovlivnit vaši náladu a celkovou pohodu. Lehátka jsou navržena tak, aby poskytovala maximální komfort a podporu těla během relaxace. 

Image
Image

TEPIDÁRIUM TMA

Jedinečné prostředí pro hlubokou relaxaci, kde dominuje klid a absence světla. Speciální vyhřáté kachličky, na kterých odpočíváte, jsou navrženy tak, aby pomáhaly uvolňovat svalové napětí a podporovali cirkulaci krve. Tmavé prostředí přispívá k lepšímu uvolnění mysli a umožňuje hlubší meditaci nebo dokonce spánek. Absence světla také zvyšuje produkci melatoninu, hormonu spánku, což vede k přirozenému a udravějšímu režimu odpočinku.

Image

LEDOVÁ KOMORA

Ochlazování těla je skvělé pro posilnění imunity a duševní pohody. Ledovou komoru je možné využít jako atraktivní způsob ochlazování těla v rámci saunového cyklu. Chlad přiměje cévy, aby se stáhly, čímž vrací krevní oběh do stabilního stavu. Saunový cyklus je proces, ve kterém se střídá saunování, ochlazování a návrat do pokojové teploty, jedná se o vědecky podpořenou aktivitu vědci.

Image

TEPLOTA

cca 0-5°C

DOBA POBYTU

5-10 min.

KAPACITA

1-3 osoby

DESATERO ZDRAVÉHO SAUNOVÁNÍ

1. Návštěva sauny alespoň 1 týdně zvýší blahodárný účinek saunování.

2. Nenavštěvujte saunu s plným žalůdkem ani na lačno, účinek sauny se zefektivní.

3. Po fyzické a psychické námaze není vaše tělo v rovnováze. Dopřejte mu 20 minutovou relaxaci a poté vstupte do sauny.

4. Před vstupem do sauny odložte plavky, aby se za nimi nemohly usazovat škodlivé látky.

5. Před vstupem do sauny se pro zvýšení efektu umyjte vodou, mýdlem a řádně se osušte.

6. Vaše tělo se v sauně detoxikuje a odvádí škodlivé látky. Podložte celé tělo prostěradlem nebo osuškou, která odplavené toxiny zachytí.

7. Poslouchejte signály vašeho těla a při pálení boltců, špičky nosu, bradavek či po uplynutí doporučené doby pobytu saunu opusťte.

8. Důležitou součástí saunovacího procesu je ochlazování ve sprše nebo ledové komoře a odpočinek v tepidáriích SVĚTLO a TMA.

9. Proceduru teplo a chlad je ideální opakovat 3x. Abyste se znovu nezahřáli, osprchujte se po posledním ochlazení vlažnou vodou. Póry pokožky jsou otevřené, proto nepoužívejte mýdlo, abyste je nezanesli.

10. Pro dosažení maximálního účinku nezanášejte své tělo toxickými látkami. Nekonzumujte alkohol a nekuřte. Zkušení sauneři vám poradí s výživou i pitným režimem.

Kalendář akcí

0